"STOLEN LIFE" een voorstelling over gedwongen prostitutie.
Seksuele uitbuiting raakt alle lagen van de bevolking. Alleen al in Nederland zijn er 1000-den vrouwen verstrikt in het web van gedwongen prostitutie en het raakt niet alleen hen, maar ook hun families en de relaties van hen die seks kopen of anderen hiervoor uitbuiten. De dwang, controle en het geweld werkt door in ontelbare levens. Deze feiten over seksuele uitbuiting raken ons en maakt dat wij meer bewustwording willen creëren door middel van een fysiek theater voorstelling.
Onder leiding van choreograaf Daniël Cossette (UK) komt deze productie tot stand. Hij ontwikkelde in 2016 het moderne dans en mimodrame ‘Somebody’s Daughter’
STOLEN LIFE
Deze voorstelling start met 24 uur uit het leven van Chantal. Zij is actief op sociale media en er worden wat berichtjes uitgewisseld met een persoon die zij via anderen kent. De stopwatch begint te lopen… Deze ‘vriend’ vraagt om foto’s, daagt haar uit en nodigt haar uit om elkaar te ontmoeten. Daarna wordt Chantal gechanteerd met de verstuurde foto’s en gedwongen om seks met hem en anderen te hebben.
Stolen life laat in ongeveer 20 minuten een gedurfde fusie zien van hedendaagse dans en woordeloze vertelling, je wandelt met Chantal mee door haar leven dat binnen 24 uur verandert in een drama van wanhoop, lust en consumentisme. Het is een schokkende, energieke fysieke reis door de hoogte- en dieptepunten van het leven in het digitale tijdperk, de krachten en spelers van een van 's werelds snelst groeiende criminele handel: seks.

Facts

Naar schatting zijn er in Nederland jaarlijks namelijk zo’n 5000 mensen slachtoffer van mensenhandel. Meer dan de helft van alle meldingen van slachtoffers van mensenhandel heeft betrekking op (binnenlandse en internationale) seksuele uitbuiting. De meeste meldingen van slachtoffers van seksuele uitbuiting betreffen – net als de afgelopen jaren – thuisprostitutie (53%), gevolgd door escortprostitutie (20%).
In 2023 heeft 22% van de gemelde slachtoffers van mensenhandel de Nederlandse nationaliteit.
Gemiddeld het jongst zijn de slachtoffers van binnenlandse seksuele uitbuiting (28.3 jaar)
In 2023 zijn er 52 kinderen slachtoffers van mensenhandel gemeld, waarvan 31 minderjarigen slachtoffer werden van seksuele uitbuiting.
Deze nummers zijn gebaseerd op meldingen en aangiften. Hoeveel mensen en er buiten deze nummers om nog worden gedwongen tot seks of worden verhandeld is vele malen groter.
De toename van de slachtoffers in de thuisprostitutie is (onder meer) zorgelijk vanwege het onzichtbare karakter van uitbuiting in deze sector.
Bron: Nationaalrapporteur.nl
Stolen life brengt de impact van gedwongen prostitutie in het licht!
Met deze fysieke theaterproductie verzorgen wij voorstellingen in samenwerking met diverse hulpverlenende instanties.
Samen maken we een vuist tegen 's werelds snelst groeiende criminele handel: Seks.
Jouw gift maakt deze voorstelling mogelijk.
Eén optreden uitvoeren kost ongeveer €1500. Van dit bedrag worden de spelers getraind om dit werk te kunnen doen en ontvangen zij coaching om de zwaarte van hun rol te kunnen dragen. We betalen een gage en reiskostenvergoeding aan onze spelers voor iedere voorstelling. Iedere euro brengen de voorstellingen die wij kunnen spelen van deze actie dichterbij.
Hoeveel kan jij bijdragen?
Informatie of de voorstelling boeken

Ons team
Daniel Cossette - Choreograaf (UK)
Stolen life is ontstaan in samenwerking met Daniël Cossette, een choreograaf uit Cambridge. Hij ontwikkelde in 2016 de moderne dans en drama voorstelling ‘Somebody’s Daughter’.
Daniel weet het indringende thema van gedwongen prostitutie zo te verbeelden dat het niet aanstootgevend is door de beelden te abstraheren. Juist die verbeelding raakt het publiek in het hart.
Hij is co-regisseur van Infusion Physical Theatre en werkt ook als danser en docent bij Springs Dance Comapny en E33 Dance Company in de UK.
Infusionphysicaltheatre.net

Job van der Wal – Artistiek leider/ Speler
Door de pantomimeopleiding in Los Angeles, Californië, is Job gespecialiseerd in het ‘spreken met zijn lichaam’. Als mimespeler, acteur en trainer treedt hij op in binnen- en buitenland. Hij geeft trainingen over lichaamstaal en communicatie en leert mensen zichzelf beter te presenteren.
Onrecht gaat hem aan het hart en met dit project balt hij een vuist tegen slavernij en machtsmisbruik. Hij is een van de initiatiefnemers achter het project ‘Stolen Life’! Waar hij naast het spelen van zijn eigen rol ook de wisselspelers traint in hun performance.

Rebekka van Doornik – Artistiek leider/ Speler
Als klein meisje begon Rebekka met turnen maar toen ze vanaf haar 16e is gaan dansen heeft het haar niet meer losgelaten. Na de musicalopleiding is ze twee jaar uitvoerend werkzaam geweest. Daarna is ze les gaan geven bij verschillende dansscholen. Naast meerdere optredens in kerken is ze een aantal jaar later in het team van danstheater Home Run van Carla Veldhuis terecht gekomen. Ze heeft hart voor het strijden tegen onrecht en voelt zich geroepen om rollen zoals in 'Stolen Life' te vertolken.
Rebekkavandoornik.nl

Esteban Zúñiga Domínguez – Componist (Fr)
Esteban was op school al de beste van zijn klas en heeft zich ontwikkeld tot een groot muziekcomponist. Zijn muziek en films werden al vertoond op grote festivals over de hele wereld. Hij ontwikkelde in 2016 de muziek voor ‘Someboy’s Daughter’. Het was daarom een logische en zeer aangename keuze om hem wederom in het team te hebben. Zijn passie voor muziek is te voelen in de compositie die hij maakt voor ‘Stolen Life’.
Estebanzuniga.com

Rianne van Leeuwen – Project management
Kunst kan in allerlei vormen krachtig spreken in het leven van een mens. Daarom heeft onze maatschappij christen kunstenaars nodig die ons wijzen op God als Creator.
In haar eigen onderneming combineert zij de taal van de kunsten met haar organisatietalent om daarmee kunstenaars te dienen. Bij ‘Stolen Life’ zorg zij voor heldere communicatie, promotie en fondsenwerving. Dit alles vanuit de passie om mensen, organisaties en hun missie met elkaar te verbinden.
Riflect.nl

Jacqueline Riedijk – Coach
Is als senior christencoach betrokken bij het project ‘Stolen Life’ vanuit haar praktijk Colour Your Heart. Met een sterk gevoel voor gerechtigheid en een diep inzicht in de thema’s van de voorstelling, begrijpt zij de impact die deze kunnen hebben op het leven van de ander. Dankzij haar brede ervaring in verschillende methodieken, weet zij gevoelige snaren te raken en tot de kern te komen vooral wanneer de onderwerpen ons persoonlijk raken. In momenten van emotionele zwaarte biedt Jacqueline door gesprekken rust en begeleiding, zodat de spelers verlichting en steun ervaren in hun rol.
Colouryourheart.nl

Mogelijk gemaakt door
'Stolen Life' wordt mede mogelijk gemaakt door:
- Fonds voor Cultuurparticipatie
- Mr. August Fentener van Vlissingen fonds
- KFHein Fonds
- Fonds Kerk en Wereld
- Gilles Hondius foundation




